Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › Sushi

Sushi

Sushi

I LOVE SUSHI!

Jullie ook? Ik ken eigenlijk maar weinig mensen die het niet graag eten, al is het wel beduidend populairder bij de jongere generaties ;-)

De meeste tegenstanders eten het niet graag omdat er rauwe vis in zit. En eerlijk, ik eet ook liever sushi zonder rauwe vis. Maar er zijn zoveel andere mogelijkheden om je rolls mee te vullen, zoals miso-aubergine, spicy omelet, gepaneerde scampi, sticky tofu, ... en natuurlijk ook surimi! Eén van mijn favorieten, omdat het lang bewaart en dus altijd in huis is, je er geen werk aan hebt én het een leuke kleur geeft aan je sushi-rolls.

Enkele jaren geleden kreeg ik een sushi-bazooka cadeau, een handige gadget om makkelijk zelf rollen mee te maken. Maar als ik tijd genoeg heb rol ik ze nog altijd liefst gewoon met de hand, want dan kan je inside-out rolls maken (met de rijst vanbuiten), mijn persoonlijke favoriet.

Wil je je graag zelf eens aan sushi wagen? Start dan met een sushi-kit uit het warenhuis (onder andere te koop bij Delhaize, Carrefour, Albert Heijn). Hierin kan je alles vinden om zelf je rollen te maken: een matje, nori-vellen, sushi rijst, ... Plezier (of frustratie ;-) ) in de keuken verzekerd!

Wanneer je in jouw supermarkt niet alle ingrediënten kan vinden, zijn er vaak wel andere opties. Is er bijvoorbeeld geen sushi rijst, neem dan gewoon risotto rijst. Is er geen sushi azijn, neem dan een mengeling van wat gewoon azijn, (riet)suiker en limoensap. Voor alles bestaat er een oplossing, als je een beetje creatief bent :-)

Voor de rollen op de foto heb ik gebruikt:

  • Kleefrijst
  • Nori-vellen
  • Wortel, komkommer, rode paprika (fijn gesneden)
  • Avocado, mango (fijn gesneden)
  • Surimi
  • Spicy mayo: mayo met limoensap en chillipasta
  • Gebakken uitjes en zoete sojasaus voor de afwerking

Veel succes!