Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsRecepten › CHIPKES!

CHIPKES!

CHIPKES!

Chips zijn voor velen onder ons een favoriete tv-snack. Logisch ook want ze zijn lekker zout, krokant en licht. Helaas zorgt dat laatste er ook voor dat zo'n hele zak chips soms sneller achter de kiezen is dan we zelf beseffen ;-)

Uit ervaring weet ik dat, wanneer je zelf iets maakt, kookt of bakt, je er anders naar kijkt en mee omgaat. Misschien is het wel een leuk idee om zelf een chipjes te maken? Hieronder kan je een recept terugvinden voor lekkere en voedzame zoete aardappelchips!

Recept: Zoete aardappelchips met avocadodip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zoete aardappels
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • Guacamolekruiden, chillikruiden, paprikapoeder, currypoeder
  • Olijfolie, peper, zout

Bereidingswijze

  1. Was de zoete aardappels en snij ze in dunne plakjes. Doe de plakjes in een kom en voeg een goeie scheut olijfolie toe. Kruid met wat zout, chilli, paprika en curry (naar eigen smaak) en schud alles goed door elkaar zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn.
  2. Spreid de aardappelplakjes uit over 1 à 2 bakplaten en bak ze in een voorverwarmde oven van 250°C. Draai na een tiental minuutjes om.
  3. Schil en snij ondertussen de avocado in blokjes en plet met een vork. Pel en snipper de ui en pers de look uit. Voeg toe aan de avocado en kruid met wat peper, zout en guacamolekruiden. Voeg het sap van 1/2 à 1 limoen en eventueel nog wat olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa.
  4. Na ongeveer 15 à 20 minuutjes zijn de chips goudbruin en klaar (afhankelijk van je oven). Let goed op tijdens het bakken want ze kunnen snel verbranden! Wanneer ze klaar zijn laat je ze best even afkoelen en serveer dan met de avocadodip.

Smakelijk!