Welkom op de site van Celine Dejaeghere

Openingsuren : Maandag tot Zaterdag - 8 tot 20 uur
Contact : 0498/92.06.07

Recepten & Tips

Je bent hier: HomeRecepten & TipsTips › Ben jij een ontbijter?

Ben jij een ontbijter?

Ben jij een ontbijter?

Soms lijkt het wel alsof er 2 soorten mensen bestaan: degene die houden van elke dag een goed ontbijt, of degene die 's morgens amper iets door hun keel krijgen en het ontbijt dan ook meestal overslaan. Of gewoon liefst zo lang mogelijk in bed blijven liggen en dan zonder ontbijt de deur uit moeten.

Op zich is het niet zo dat je MOET ontbijten. Sommige mensen hebben helemaal geen honger 's morgens, en da's ook niet erg. Je mag gerust even wachten tot je spijsvertering op gang komt en de eerste honger voelbaar is. Het is echter wel belangrijk dat je op dat moment ook in de mogelijkheid bent om iets te eten, en bij voorkeur ook een beetje voorzien bent op iets voedzaam. Stel dat je niet ontbijt en je tegen 10 u honger krijgt maar op dat moment in een meeting zit waar er enkel koffie en speculaasjes zijn, dan zal dat misschien niet het ontbijt zijn waar je lichaam nood aan heeft en waarmee je verzadigd zal zijn. Als je weet dat je een langere periode niets zal kunnen eten is het dan ook beter om toch vooraf iets kleins te eten, zodat je niet té hongerig wordt.

Of je nu thuis ontbijt of op verplaatsing, probeer er toch altijd tijd voor te maken. En probeer je te voorzien op (verschillende) voedzame opties. Wat bijvoorbeeld een goede tip kan zijn: zet een zak muesli/granola op het werk en breng in het begin van de week wat stukken fruit en potjes yoghurt mee. Zo heb je altijd een voedzaam, uitgesteld ontbijt of lekker tussendoortje staan.

Ook de avond voordien een ontbijt klaarmaken kan helpen als je anders in tijdsnood zit. Wat ik zelf bijvoorbeeld vaak doe is kwark en diepvriesfruit 's avonds in een potje doen, en dan 's morgens gewoon wat granola erbij. Of in het weekend een bananenbrood maken en dan per 2 of 3 sneetjes invriezen om 's morgens gemakkelijk te kunnen meepakken.

In het begin zal het misschien moeilijk zijn om op voorhand in te schatten waar je zin in zal hebben, maar je zal je eigen voorkeuren/wat voor jou werkt na verloop van tijd wel leren kennen :-)

Ben jij een ontbijter? En zo ja, wat is je favoriete ontbijt?